EVA Ads

Chroom-6 is een soort chroom die enkel als verbinding voortkomt en gaat de rot van ijzer en hout tegen. Vroeger werd dit toegepast op treinen, militair materiaal, in de industrie en staalhandel. Maar ook in gewone bouw van bijvoorbeeld een hekwerk. Als je het laat zitten is er niet veel aan de hand maar als je het gaat bewerken komen er vervelende stofjes vrij. Wat is het en hoe je het verwijdert vertellen we hieronder met tips en informatie van Jongdijk.nl.

Wat is Chroom 6?

Chroom 6 is een verbinding die een tijdlang werd gebruikt in kleurstoffen, pigmenten en verf. Deze scheikundige verbinding voorkomt roest en rot bij staal, ijzer en hout. Het werd voornamelijk gebruikt binnen bedrijven en overheidsinstellingen, maar ook soms particulier. Zolang Chroom-6 ergens op zit is er niet direct iets aan de hand. Maar als je het gaat schuren, gritstralen of verzagen kan dit zeer giftig zijn voor mens en dier. Wil je nog meer weten over deze stof lees dan verder op de website van het RIVM.

Chroom 6 verwijderen

Verwijderen van Chroom 6

Eigenlijk is er maar 1 manier voor Chroom 6 verwijderen. Gezien bepaalde stoffen schadelijk zijn voor uw gezondheid is het zeer aan te raden om een professionele partij uit te nodigen. Je kunt deze verbinding aantreffen op kozijnen, installaties, bruggen, hekwerk, vaartuigen, voertuigen, hoogspanningsmasten en kunstwerken. Voorkom blootstelling en ga dus niet zelf aan de slag.

Gezondheidsrisico’s Chroom 6

Na verschillende onderzoeken is inmiddels bekend dat dit materiaal de kans op longkanker verhoogt. Het staat erom bekend dat het je DNA kan aantasten, waardoor tumoren kunnen ontstaan. Je kunt de verbinding op 3 manieren in je lijf krijgen. Via de huid, via de luchtwegen of via de mond. Net als bij asbest neemt het risico dus danig toe tijdens het verwerken ervan. Dus vermijd contact en zorg dat je het materiaal niet verwerkt. Laat dit doen door een bedrijf die hiervoor gecertificeerd is!

Naar aanleiding van dit bericht toch nog meer vragen? Kijk dan eens op jongdijk.nl

EVA Ads