EVA Ads

administratie uitbesteden aan een administratiekantoor zoals AXP Direct kan veel voordelen bieden, maar het roept ook veel vragen op bij ondernemers. In dit artikel beantwoorden we de tien meest gestelde vragen over dit onderwerp om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Hoe kan ik controleren of een administratiekantoor betrouwbaar is?

Bij het kiezen van een administratiekantoor is betrouwbaarheid een belangrijk onderdeel. Het administratiekantoor krijgt ten slotte inzicht in jouw financiële gegevens. Zeker weten dat je met het juiste administratiekantoor in zee gaat? Administratiekantoor Amsterdam geeft als tip: controleer referenties en lees online reviews. Bovendien kan een kennismakingsgesprek ook helderheid verschaffen in de professionaliteit en werkwijze van het kantoor.

Wat gebeurt er als er fouten worden gemaakt door het administratiekantoor?

Natuurlijk streeft elk administratiekantoor ernaar om geen fouten te maken. Toch kan het wel eens voorkomen dat er iets mis gaat. Bespreek van tevoren hoe het kantoor hiermee omgaat en wat zij doen om de gemaakte fout te corrigeren.

Hoe snel kan een administratiekantoor mijn administratie overnemen?

De snelheid waarmee een administratiekantoor je administratie kan overnemen, hangt af van de complexiteit van je bedrijfsvoering en de staat van je huidige administratie. Over het algemeen kan een goed georganiseerd kantoor de overgang binnen enkele weken tot een paar maanden voltooien.

Moet ik nog steeds zelf bepaalde administratieve taken uitvoeren?

Hoewel veel taken kunnen worden uitbesteed, zijn er vaak nog enkele taken die je zelf moet uitvoeren, zoals het verzamelen van bonnen en facturen of het goedkeuren van betalingen. Overleg met je administratiekantoor om duidelijkheid te krijgen over wie welke verantwoordelijkheden draagt.

Wat zijn de beveiligingsmaatregelen voor mijn financiële gegevens bij een administratiekantoor?

Beveiliging van financiële gegevens is cruciaal. Betrouwbare administratiekantoren maken gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen, zoals versleuteling, firewalls en toegangscontroles. Vraag naar hun specifieke beveiligingsprotocollen en zorg ervoor dat ze voldoen aan relevante wet- en regelgeving, zoals de AVG.

Hoe vaak krijg ik rapportages en updates van het administratiekantoor?

De frequentie van rapportages en updates varieert per kantoor en je specifieke behoeften. Meestal ontvang je maandelijkse of kwartaalrapportages. Bespreek je wensen en verwachtingen vooraf zodat je regelmatig inzicht hebt in je financiële situatie.

Kan een administratiekantoor ook helpen met mijn belastingaangiften?

Ja, veel administratiekantoren bieden ook diensten aan op het gebied van belastingaangifte. Ze kunnen je helpen met het indienen van de btw-aangifte, inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting. Dit zorgt ervoor dat je voldoet aan alle wettelijke verplichtingen en mogelijk fiscale voordelen benut.

Wat is het verschil tussen uitbesteden aan een lokaal kantoor en een online administratieservice?

Een lokaal administratiekantoor biedt het voordeel van persoonlijk contact en lokale expertise. Een online administratieservice kan daarentegen vaak kostenefficiënter zijn en meer flexibiliteit bieden door gebruik te maken van cloudgebaseerde oplossingen. Beide opties hebben hun voor- en nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeften en voorkeuren.

Wat zijn de gevolgen van het niet voldoen aan wettelijke eisen als gevolg van fouten van het administratiekantoor?

Het niet voldoen aan wettelijke eisen kan leiden tot boetes en juridische problemen. Een goed administratiekantoor zal zorgen dat je administratie voldoet aan alle regelgeving. Mocht er toch iets misgaan door hun fout, dan moet het kantoor aansprakelijkheid aanvaarden en eventuele schade vergoeden. Bespreek dit van tevoren en zorg dat dit in de overeenkomst is vastgelegd.

Hoe verloopt de communicatie en samenwerking met een administratiekantoor?

Goede communicatie is cruciaal voor een succesvolle samenwerking. Administratiekantoren bieden meestal verschillende communicatiemethoden, zoals e-mail, telefoon en online platforms. Regelmatige vergaderingen, zowel in persoon als virtueel, helpen om up-to-date te blijven en eventuele problemen snel op te lossen. Bespreek van tevoren hoe vaak en op welke manier je wilt communiceren.

EVA Ads