EVA Ads

Sfeer in je huis creëren én deze meteen heerlijk laten ruiken? Dat kan met behulp van geurkaarsen. Natuurlijk wil je dan dat je kaars zo lang mogelijk mee gaat. Wist je dat er enkele handige tips zijn om de brandduur van je geurkaars te verlengen?

Kies voor een kaars van natuurlijke was

De kaarsen van Canndle zijn gemaakt van koolzaadwas. Dit is een vegetarische was die gemaakt wordt van koolzaad. Deze was heeft onder andere als kenmerk dat het tot 80% langer brandt dan kaarsen van paraffine. Van welke grondstof je kaars gemaakt is maakt dus veel uit voor de brandduur.

Trim de lont

Een kaars brandt niet alleen veel langer, maar ook gelijkmatiger wanneer de lont regelmatig geknipt wordt. Een te lange lont zorgt voor een grotere vlam die niet alleen de was sneller laat smelten, maar die ook meer roet uitstoot. Trim daarom de lont altijd voor je de kaars brandt tot zo’n halve centimeter.

Laat de kaars volledig smelten

Wanneer je een kaars voor de eerste keer brandt is het heel belangrijk dat je de kaars laat branden totdat het hele oppervlak vloeibaar is geworden. Kaarsen hebben namelijk een ‘geheugen’. Brandt de kaars niet tot de rand, dan zal hij daarna steeds tot hetzelfde randje branden. Ongeacht hoe lang je de geurkaars laat branden.

Zet niet op de tocht

Tocht kan ervoor zorgen dat een kaars ongelijkmatig brandt en dit verkort de levensduur. Zet je kaars daarom op een tochtvrije plek en let erop dat de vlam niet teveel flikkert.

geurkaarsen branden

De kaars doven

In plaats van het uitblazen van de kaars kun je ook een kaarsendover gebruiken, of de lont dippen in de was. Dit vermindert ook nog eens de kans op rook en maakt het makkelijker om de lont straks opnieuw aan te steken.

Laat de kaars niet te lang branden

Laat je kaars niet langer dan 3-4 uur achter elkaar branden. Te lang branden kan ervoor zorgen dat de lont gaat “mushroomen,” waarbij een zwarte knop zich vormt aan het uiteinde van de lont. Dit kan leiden tot een instabiele vlam en roetvorming.

Bewaar je kaarsen op de juiste manier

Berg je kaarsen op een koele, droge plaats op, uit direct zonlicht en weg van warmtebronnen. Hitte kan de was verzachten en de geur verzwakken. Het bewaren van kaarsen op een constante temperatuur helpt om hun integriteit te behouden en de brandtijd te verlengen.

Kies voor kaarsen van hoge kwaliteit

Investeer in kaarsen van hoge kwaliteit. Zoals de kaarsen van Canndle. Deze hebben lonten van hoge kwaliteit, die speciaal ontwikkeld zijn om jouw kaars nog langer te laten branden. Dat in combinatie met de vegan, duurzame was zorgt dat jij extra lang kunt genieten van je geurkaarsen.

EVA Ads